Hallo, … … Mijn naam is Ben Nys, kunstschilder en graficus, geboren op 16 oktober 1970 te Leuven. Ik ben al ruim 30 jaar actief in de grafische en kunstwereld, waarvan ik mij de eerste jaren vooral op het grafische aspect heb toegespitst en dit de laatste 20 jaar ben gaan combineren met schildertechnieken.

Reeds als kind was ik gepassioneerd door pure uitingsvormen zoals; beeld, klank en woord. De combinatie van dit alles vond ik terug in poëzie, muziek, film, ontwerp, lay-out en schilderen. Centraal in dit alles stond mijn passie om niet louter via het woord te communiceren, maar het beeld te laten spreken …

Later exploreerde ik tal van grafische technieken binnen lay-out, esthetica, en grafisch ontwerp. Eens afgestudeerd ben ik mij gaan toeleggen op vrije grafiek, waardoor ik mij via diverse projecten, een reeks reclamebureau’s en grafische passages ben gaan toeleggen op het schilderen.

In 2001 nam ik samen met mijn gezin intrek in een oud café in Sint-Amands en meteen namen wij de kans te baat om vanuit deze fijne sociaal geënte stek een kunsthuis uit te bouwen; Oog’n’Blik Arthouse werd geboren … een stek waarin mij kunstwerken in synergie met complementaire werken van andere kunstenaars maximaal kunnen gedijen. Dit bood dan ook de ideale biotoop om te werken, te wonen en verdere horizonten te verkennen.

Bij mijn kunstcreaties blijkt  vooral de compleet eigen en pure uitingsvorm belangrijk. Zo gebruikte ik in het begin van mijn schilderjaren slechts penseel en verf, maar dit evolueerde gaandeweg naar een organische manier van werken en dito eindresultaat. Zo ben ik in staat om te werken vanuit een puur gegeven, zijnde natuur en daarnaast diverse dimensies en materialen te exploreren om zo tot een uniek eindresultaat te komen. Je kan mijn manier van werken dus samenvatten tot olieverfcomposities met grafische en organische componenten.

Binnen dit concept werk ik aan tal van schilderijen die ik bestempeld als ‘Abstract Expressief’ en/of ‘Organisch schilderen’. Ik creëer dan ook series van kleine tot grote werken die sterk doorweven zijn met grafische componenten en geworteld zijn in de cobra aanpak.

De jongste jaren werk ik  ook graag naar een bestaand interieur …  het fascineert me dan ook mateloos hoe het kunstwerk en de ruimte ten dienste kunnen staan van elkaar. Het vormt dan ook steeds een zeer fijne uitdaging te mogen werken naar een bestaand interieur!

Maar laat deze website vooral voor zichzelf spreken en verken mijn kunstwerken! Wanneer U deze werken graag in realtime wil bewonderen ben je na afspraak via E-mail steeds welkom in ons huis rijk aan kunst!