Poëzie, muziek, film, ontwerp, lay-out, graphics en expressieve schilderijen zijn een grote bron van inspiratie voor mij, mits ze altijd in grote mate aanwezig geweest zijn in mijn leven … Ik ben dan ook vanuit deze vormen van vrije expressieve van start gegaan met schilderen.

Daarnaast geniet ik van kleine visuele en auditieve dingen, … mooie dingen, die niet noodzakelijkerwijs grootse aandacht krijgen in de media en die zich dan later vertalen in mijn werken. In mijn werken hunker ik steeds naar ‘eenvoud en pure levensvormen’ en vanzelfsprekend kom ik steeds weer bij natuurelementen terecht … ‘Van twijg tot tak, van boom tot blad … vanuit deze eenvoud bouw ik mijn werken op’, rekening houdend met volgende aspecten; ‘beweging, ritme, esthetiek en kleurenspeling …’

P1090974 300dpiQua materiaalgebruik gaan olieverf, materie, natuurelementen en pasta hand in hand. Qua discipline kan je stellen dat het werk zich tussen 3D beeld-bouwen en olieverf schilderen bevindt.

Je kan dus gerust stellen dat ik stukken natuur recycleer zodat deze op een totaal nieuwe manier in een totaal andere context worden herboren. Daarnaast is mijn oorspronkelijk metier als graficus en het werken rond tekst en beeld nooit ver weg … Ook deze ingrediënten zal je vaak terug vinden in mijn werken.

Ik citeer het dan ook graag als volgt: “Mijn composities zijn als illusies, woorden op een doek gebrand, verf en doek als metafoor voor dat wat ik niet altijd onder woorden kan brengen.” Hierbij blijkt vooral de compleet eigen en pure uitingsvorm en de eenvoud belangrijk.

De laatste jaren werk ik binnen dit kader aan een reeks werken die ik bestempeld als ‘Abstract Expressief en/of ‘Organisch schilderen’. Binnen deze thema’s werk ik aan reeksen kleine en grote werken die sterk doorweven zijn met grafische componenten en geworteld zijn in de natuur.

Ook werk ik graag naar een bestaand interieur, daar de spontane expressie binnen het kunstwerk er hand in hand mee kan gaan. Als  gevolg van de speling tussen interieur en schilderij kunnen bepaalde  basistinten en vormelijke  aspecten ingepast worden om zo tot een perfecte synergie te komen tussen ruimte en werk.